ပုဇြန္စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါသလား…

ပုဇြန္စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါသလား…?

ပုဇြန္မွာပါ၀င္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါတဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပုဇြန္စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ပုဇြန္မွာ ေရာဂါေ၀ဒနာမ်ားကိုလည္း သက္သာေစႏိုင္တဲ့ အက်ိဳးအာနိသင္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

ပုဇြန္ဟာ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာေရးကို အထူးေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ တရုတ္ေဆးပညာသုေတသီေတြက အမ်ိဳးသားေတြ ေဟာ္မုန္းဓါတ္နည္းတဲ့အခါမွာ ပုဇြန္စားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ ေဟာ္မုန္းဓါတ္အား ျမန္ျမန္တိုးတက္လာေစတယ္လို႔ ဆိုထားပါတယ္။ ရာသီဥတုေအးတဲ့အခါမွာ ပုဇြန္စားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ ေသြးေႏြးေစျပီး ခႏၶာကိုယ္ ေသြးလည္ပတ္မႈကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ပုဇြန္မွာ ပရိုတင္းဓါတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္မႈဟာ ကိုလက္စထေရာကို ျမင့္တက္ေစပါတယ္။ ဆိုဒီယမ္ ပမာဏဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို တားဆီးေပးပါတယ္။ ပုဇြန္မွာ (Selenium) ပါ၀င္မႈဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ (Omega-3 fatty acid ) ဟာ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစျပီး အဆုတ္က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္မ်ားစြာ ပါ၀င္မႈဟာ သြားနဲ႔ အရိုးအဆစ္ေတြကို သန္မာေစပါတယ္။ ပုဇြန္ဟာ အျခားအသားေတြထက္ ကယ္လိုရီပါ၀င္မႈ နည္းတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခိ်န္ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ဦးေႏွာက္သတိေမ့ေရာဂါကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။

ပုဇြန္မွာ က်န္းမာေရးအတြက္ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြရွိတဲ့အျပင္ အျခားေရာဂါေတြကိုပါ သက္သာေစတာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး ေၾကာ္ခ်က္ျခင္း၊ ကင္စားျခင္းနဲ႔ အစိမ္းသုတ္စားျခင္း ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳး ျပဳလုပ္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Ref: Health Benefit of eating Prawns

No comments:

Post a Comment

အဆင္မေျပပါက Commentမွာ မွာၾကားႏိုင္ပါတယ္။